صحن غدیر

برای بار اول است که آمده مشهد. از راه دور. از کشوری غریب. به زیارت امام غریب. غریب یعنی کسی که زبانش را نمی فهمند. غریب یعنی کسی که کلام‌ش را در نمی‌یابند!

وارد حریم حضرت که شد، کمی دل‌ش آرام  گرفت. هنوز چند قدمی نرفته بود که شنید کسی با زبان عربی خطابه می‌گوید. با دقت گوش کرد، خطیب از غریب نوازی علی بن موسی(ع) می‌گفت. دل‌ش تکان خورد. ادامه شالی که بر سر داشت را از صورت‌ش کنار زد. به سمت صدا رفت. بالای ورودی صحن نوشته بود، صحن غدیر..
درست است که این صحن ۱۴۴۱۴ متر مربع زیربنا دارد اما نام گذاری آن به نام غدیر اشاره ای به وسعت تاریخ دارد! صحن غدیر در ضلع غربی صحن جامع رضوی و جنوب غربی اماکن متبرکه قرار گرفته و  مساحت حیاط میانی آن ۹۰۹۲ متر مربع ، مساحت غرفه‌‌های آن ۵۳۲۲  متر مربع است.
صحن غدیر از شرق و همچنین از ضلع جنوبی به صحن جامع (باغچه مرتفع و بلوک غربی)، از ضلع غربی به مجتمع تجارتی خدماتی غدیر (سرویس بهداشتی غربی)، از ضلع شرقی به صحن جمهوری اسلامی و از شمال غربی به سر درب ورودی شیرازی منتهی می‌شود.
این صحن محل سخنرانی برای زائران عرب زبان بوده و به نوعی محل قرار بسیاری از آنان نیز می‌باشد. هرچند این قبیل مراسم ها قبل از سال ۹۱ از شور و شدت بیشتری برخوردار بوده است.
از نکات دیگری که در مورد صحن غدیر می توان به آن اشاره کرد که مطمئنا مورد استقبال بسیاری از کاربران باب الجواد ست، مراسم خاصی است که روزانه بعد از نماز صبح توسط خادمان آستان در صحن غدیر برگزا می شود. در این مراسم بعد از اقامه نماز صبح و ایراد سخنرانی خادمان حرم در مراسمی خاصی بسته ی کوچکی حاوی گلبرگهای خشک شده از گلهای روی ضریح مطهر را به یادگار به زائران شرکت کننده تقدیم می کنند.

لازم به ذکر است این مراسم از مشاهدات عینی گزارشگر است و ممکن است در برنامه های حرم به آن اشاره ای نشده باشد.

همین مطلب در باب الجواد

دیدگاه (۰)